Alapvetések

Az előzetes beszélgetések és lelkesülések után a következők kezdenek körvonalazódni: alapvetően két napot tervezünk (az időjárás persze még beleszólhat): 10.25. (HÉTFŐ) és 10.26. (KEDD). | Ami fonts: hívhatsz, sőt hívj bátran iskolatársat, főleg az új 9-esek közül lenne jó! | Mind a két napon busz hoz-visz és mindenki otthon alszik. | Útvonalakra is van ajánlatunk, de ez időjárás és stratégia függő is, ezért az utolsó pár napban döntjük csak, hogy legyen, hogy lehet a legjobb. |
VÉGSŐ VERZIÓ: csak egy nap lesz – 10.25. HÉTFŐ, PILIS.

Kikre számítunk?

Akik már előzetesen jelezték és/vagy regisztráltak, rájuk nagyon; de a legfontosabb, hogy hívjunk újakat. A létszám korlátok között mozog, hiszen a busz befogadóképessége véges.

Túratervek

PILISI TÚRANAP: reggel 8 óra előtt találkozunk az iskola előtt (indulás 8:05-kor busszal) | a gyaloglás során lesz: szikla (Vadálló-kövek, Thirring-sziklák), csúcsélmény és kilátó (Prdékálószék, Dobogókő), vad patakmeder (Rám-szakadék), #KAFA kalandozások (jelzés nélül), közösségi megpihenés, felfrissülés (#KAFA kiegészítőkkel) | nagyságrendileg 13-14 km gyaloglás (egész napra) | kevés cuccal: meleg rétegek, elemózsia, ital, telefon | úgy számolunk, hogy akár ránk is sötétedhet, vagyis fontos: meleg ruhát és lámpát mindenképp hozz magaddal! | tervezett érkezés (Veresegyházra): este fél 8, fél 9 között.

BÖRZSÖNYI TÚRANAP: reggel 8:05-kor találkozunk az iskola előtt (majd buszra szállunk) | gyalogos rész: gerincutak és rétek (Foltán kereszt), csúcshódítás, csúcsélmény (Csóványos, Nagyhideghegy), felfedezős #KAFA részek és ünneplés, közösségépítés | nagysárendileg 14 km gyaloglás (egész napra, kevés cuccal) | jó, ha lesz nálad lámpa (fejlámpa) | tervezett érkezés (Veresegyházra): este 7-8 között.

Felszerelés

diákigazolvány, TAJ kártya; túrapénz ;

kis hátizsák (ebbe pakolj lehetőleg mindent!);

esőkabát (az eső elűzésére);

réteges öltözködés; sokat leszünk kinn, számíts hűvösre (ha leízzadsz, legyen váltásruhád)!

kényelmes, kiránduló (lehetőleg vízálló) cipő vagy bakancs

palack (vagy termosz) folyadék (legjobb a víz, vagy meleg ital);

elemózsiaegész napra (szeretünk közösen enni); ha valami “finom-otthoni”, hozz körbekínálni; FONTOS kiegésíztés: napközben nem tudsz vásárolni!

zseblámpa vagy fejlámpa (nagyon praktikus), hiszen hamar sötétedik;

telefon (hogy elérhető légy, ha bármi baj van; no meg hogy minél több jó képet készíts);

és ha van: KAFA cucc (praktikus a csősál; egy csoportképnél szépen öltöztet);

Költségek

Az előzetes tervek szerint az előleg 2.500,- Ft (akármelyik napra jössz). Mostani állás szerint ehhez még újabb 2.500,- Ft/nap jön hozzá. Ebben viszont már benne lesz minden költséged – sofőr- és utiköltség, #KAFA cuccok, finomságok, ünneplés -; közös kasszában gondolkodunk (nem lesznek plusz kiadásaid). Fontos: ha szükséges, pl. testvér kedvezmény kérhető (anyagi okok miatt senki se maradjon itthon).

Időjárás

KOPONYEG.HU | IDOKEP.HU
Szép, napos időt mondanak – hála érte -, viszont hűvös lesz! Figyelj oda erre!

Kommunikáció, jelentkezés

Főszervezők: HOLLAI GÁBOR (+36 20 379 3273) és ALBERT EMŐKE.
Közvetlen kommunikáció: #KAFA világ messenger csoportban.
Regisztráció: https://forms.gle/M51oS3NXC9ontZPK9

Jelentkezési lap (itt tölthető le – leadás: kitöltve, aláírva, előleggel a szervezőknél): jelentkezes-osz-2021

FONTOS MÉG: ide (erre az oldalra) mindig érdemes visszatérni, ha friss infót szeretnél: ez a hivatalos oldal, mindig aktuálisan frissítjük!

PROGRAMOK: 2021